InfoPrut: Marșul Unirii Chișinău!

Update: 15.43 – Limba Română – unica Stăpână!

Update: 15.08 – Coloana de manifestanți se îndreaptă spre strada Ismail. Ei scandează: Moldova! Trăiască, trăiască , trăiască și înflorească Moldova, Ardealul și Țara Românească.

Privesc.eu

Update: 14.54 – în aceste momente, participanții la Marșul Unirii de la Chișinău se organizează. În câteva minute ei vor porni în marș.

Update: 14.44 – Doru Dendiu: ”Am tânjit mereu să pot fi alături de voi la aceste eveniment. Nu există două state românești. Există un singur stat: România! Atât timp cât un singur om scandează România, înseamnă că România trăiește.

Nu poate lumea să treacă de cordoanele de poliție. Oamenii se tem.

Nu plecați capul. Ridicați sus tricolorul românesc și strigați: Ridicați capul!”

Update: 14.31 – Unimedia transmite că sute de polițiști efectuează un control riguros prin buzunare și genți lângă Academia de Științe.

Update: 14.27 – Participanților la Marșul Unirii li s-a alăturat Ansamblul Etno-Folcloric ”Ștefan Vodă”, condus de Tudor Ungureanu.

Update: 14.17 – Constantin Codreanu: ”Astăzi scriem istorie!” În aceste momente se scandează ”Unire!”

Update: 14.16 – În fața Academiei de Științei se adună din ce în ce mai mulți oameni. Printre participanții la eveniment se numără John Onoje, dar și persoane cu dizabilități fizice locomotorii.

Astăzi, 16 septembrie 201, mai multe organizații non-guvernamentale de pe ambele maluri ale Prutului organizează la Chișinău Marșul Unirii. Traseul evenimentului este următorul: De la Academia de Științe, „Marșul Unirii” va porni pe strada Ismail, strada Alexei Mateevici, apoi pe strada Anton Crihan până la Teatrul de Vară din Parcul „Valea Morilor. Acesta a fost modificat în urma unor discuții cu reprezentanții primăriei municipiului Chișinău, pentru a evita confruntări violente între membrii Platformei Acțiunea 2012 și stataliști, formați din reprezentanți ai mai multor forțe politice.

Printre liderii de opinie care și-au anunțat prezența Alexandru Moșanu, Nicolae Dabija, Cornel Botgros, Nicolae Negru, Nicu Țărnă. Anterior, Dorin Chirtoacă, primarul municipiului Chișinău, declarase că se va alătura ”Cordonului Libertății”, după care informația a fost infirmată.

Pe rețelele de socializare au apărut mesaje prin care participanții susțin că forțele de ordine ar împiedica autocarele să ajungă la eveniment.

Urmăriți VIDEO pe PRIVESC.EU

(Sursa: http://www.infoprut.ro/2012/mar%C8%99ul-unirii-chi%C8%99inau.html)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s