Tribuna: Participanții la Marșul Unirii au prezentat conducerii RM – un șir de solicitări!

Platforma Civică “Acțiunea 2012″, drept reprezentant, al miilor de participanți prezenți  la Marșul Unirii solicită Președintelui, Guvernului și Parlamentului RM, să ia măsuri imperative pentru a garanta direcția europeană a Republicii Moldova. Despre aceasta se menționează în Memorandumul semnat de participanții la Marșul Unirii.

După cum relatează TRIBUNA, cu referire la un comunicat de presă al Platformei Civice “Acțiunea 2012” , participanții la Marș au semnat un Memorandum, în care au fost incluse  solicitările exprimate și cuprind găsirea căii de rezolvare a conflictului transnistrean, inițierea procedurilor de modificare a Constituției, respectarea drepturilor minorităților la limbă și cultură precum și scoaterea PCRM în afara legii. Despre aceasta se anunță într-un comunicat al Platformei Civice “Acțiunea 2012” .

Potrivit aceleiași surse, reprezentantul Platformei Civice “Acțiunea 2012” care a dat citire public revendicărilor, Irina Guțu, a declarat: “E timpul să oprim agonia în care se află statul Republica Moldova. Solicităm chestiuni de bun-simț, care nu mai suportă amânare dacă dorim să fim cu adevărat liberi”.

În același context, se menționează că „solicitările exprimate de miile de participanți de la Marșul Unirii de duminică trebuiesc îndeplinite până la sfârșitul anului, anunță Platforma Civică Acțiunea 2012″.

„Memorandumul a fost semnat de 8223 de persoane în timpul manifestațiilor unioniste de duminică și va fi depus săptămâna viitoare la Președinție, Guvern și Parlament. La depunere vor participa și membri al Consiliului Unirii, o altă platformă unionistă, înființată anul acesta” precizează sursa.

Atașat, mai jos, puteți vedea varianta originală a Memorandumului:

(Sursa: http://tribuna.md/2012/09/17/docparticipantii-la-marsul-unirii-au-semnat-un-memorandum/)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s