InfoTag: ADEPŢII UNIRII MOLDOVEI CU ROMÂNIA ORGANIZEAZĂ URMĂTORUL MARŞ AL UNIRII LA BUCUREŞTI!

După Cahul, Bălţi şi Chişinău, Platforma Civică ,,Acţiunea 2012” organizează duminică la Bucureşti ,,Marşul pentru Unirea cu Basarabia”.

Potrivit Agenţiei ,,INFOTAG”, într-un comunicat de presă al organizatotrilor, se spune că la eveniment vor participa peste 1000 de bucureşteni, care vor porni în marş din faţa Guvernului (Piaţa Victoriei) pentru a realiza un tricolor viu şi pentru a înainta clasei politice de la Bucureşti o serie de revendicări pentru apropierea cât mai rapidă de Republica Moldova.

La eveniment vor participa oameni de scenă, personalităţi culturale şi lideri informali din România care susţin marşul.

,,Actorii Claudiu Bleonţ, Alexandru Arşinel şi Stela Popescu, cântăreţul de muzică populară Gheorghe Turda, scriitorul Mitoş Micleuşanu, cunoscuţii solişti Bogdan de la El Negro, Cornel de la Vunk, precum şi reprezentantul societăţii civile, au adresat un îndemn bucureştenilor, de a participa la manifestaţia stradală pentru reîntregirea naţională, prin unirea României cu Republica Moldova. ,,Basarabia e România”, ,,România este România cu Basarabia”, ,,Trebuie să fim cât mai uniţi, mai puternici, mai hotărâţi” sunt doar câteva dintre mesajele adresate de către celebrităţi oamenilor din întreaga ţară”, se spune în comunicat.

«INFOTAG» preciezază: Pe parcursul ultimului an, acţiuni similare au avut loc la Cahul, Bălţi şi Chişinău, unde sute de persoane au manifestat pentru a cere unirea Moldovei cu România. În timpul marşului de la Bălţi au avut loc altercaţii dintre unionişti şi adepţii statalităţii Republicii Moldova. Ca rezultat, Procuratura Bălţi a intentat mai multe dosare penale, inclusiv liderulu Partidului Social Democrat Victor Şelin. Marşul pentru Unire este organizat de Platforma Civică “Acţiunea 2012”, o coaliţie formată din peste 30 de organizaţii nonguvernamentale din România, R.Moldova şi diaspora.

(Sursa: http://www.infotag.md/noutati/597657/)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s