eBotosani: Mars pentru Unirea Basarabiei cu Romania, duminica, la Bucuresti!

De la lansarea Actiunii 2012, curentul unionist a inceput sa capete o vizibilitate mult mai mare. Pe data de 21 octombrie, Platforma Civica va organiza la Bucuresti, in Piata Victoriei un Mars pentru UNIREA BASARABIEI CU ROMANIA.

Singura cale pentru realizarea unirii celor doua state romanesti este crearea unei mase critice numeroasesi neafiliate politic pentru a determina schimbari consistente in aceasta directie.

Marsul din 21 octombrie isi propune sensibilizarea clasei politice centrale prin redactarea si prezentarea in timpul marsului a unui PACT PENTRU BASARABIA, care va fi trimis spre semnare tuturor candidatilor la alegerile din 9 decembrie, indiferent de partid. Deasemenea, se urmareste raspandirea mesajului unitatii nationale, prin intermediul presei care se va afla la eveniment si mentinerea constantei in actiunile stradale desfasurate.

Actiunea este sustinuta si de indragitii actori Claudiu Bleont, Alexandru Arsinel si Stela Popescu, cantaretul de muzica populara Gheorghe Turda, scriitorul Mitos Micleusanu, cunoscutii solisti Bogdan de la El Negro, Cornel de la Vunk, precum si reprezentantul societatii civile, Nicusor Dan, care indeamna bucurestenii sa participe la manifestatia stradala pentru reintregirea nationala, prin unirea Romaniei cu Republica Moldova.

Pentru persoanele din Botosani, care doresc sa participe la mars organizam autocar cu plecare din Botosani, costul transportului dus-intors fiind de 40 de lei. Mentionam ca in Botosani exista un grup organizat de aproximativ 20 de voluntari ai Actiunii 2012, care vor participa la mars plus numerosi sustinatori ai actiunilor unioniste.

Participantii la marsul din data de 21 octombrie sunt rugati sa nu poarte alt simbol in afara de tricolorul romanesc; sa asculte indicatiile primite prin sistemele de sonorizare din partea organizatorilor; sa primeasca semnul distinctiv din partea organizatorilor si sa-l poarte cat timp este necesar ca mesajul spectacolului pregatit sa fie transmis; sa nu creeze vreun incident de natura sa prejudicieze imaginea marsului pasnic.

Pe parcursul ultimului an, la Chisinau au iesit in strada mii de persoane intr-o serie de manifestatii pentru unificarea Romaniei cu Basarabia. Actiuni similare au avut loc si la Cahul, Balti si Sibiu. Ultimul mars a avut loc la Chisinau, pe data de 16 septembrie, cand au iesit in strada peste 8000 de personae sa ceara Unirea.

In 2012, cand se implinesc 200 de ani de la primul rapt al Basarabiei, romanii de pe ambele maluri ale Prutului au reamintit tuturor ca cele doua state romanesti exista numai vremelnic pe harta despartite, singurul lucru vesnic fiind neamul romanesc.

Platforma Civica ACTIUNEA 2012 este o coalitie de organizatii non-guvernamentale si grupuri de initiativa care sustin unirea Republicii Moldova cu Romania si militeaza pentru realizarea obiectivului generatiilor trecute, prezente si viitoare de regasire a romanilor de pe cele doua maluri ale Prutului in cadrul aceluiasi stat.

(Sursa: http://www.ebotosani.net/2012/10/17/mars-pentru-unirea-basarabiei-cu-romania-duminica-la-bucuresti/)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s