ZigZag Online: Mars pentru UNIRE! Basarabia e ROMANIA! 21 octombrie, Piata Victoriei, Bucuresti!

Mars pentru UNIRE! Basarabia e ROMANIA! 21 octombrie, Piata Victoriei, Bucuresti

Duminică, 21 octombrie 2012, de la ora 14:00, va avea loc MARȘUL PENTRU UNIRE, în Piața Victoriei din București. Scopul acestui marș este de a relua demersurile de unire a Basarabiei cu România, lucru dorit de majoritatea românilor din ambele părți ale Prutului. Pentru ca acest ideal național să fie îndeplinit este nevoie de o prezență masivă, este nevoie de cât mai mulți români care să iasă în stradă și să strige UNIRE! Basarabia este într-adevăr a României, dar printr-o neșansă a istoriei, aceasta a fost răpită de la sânul patriei-mamă.

Marșul își propune să sensibilizeze actuala clasă politică prin redactarea și prezentarea unui Pact pentru Basarabia, care va fi înmânat tuturor candidaților din 9 decembrie 2012, la alegerile parlamentare, indiferent de partid, aceștia fiind nevoiți să semneze dacă și ei își doresc unirea. Numeroase persoane publice din România și-au declarat public susținerea acestui marș, cele mai sonore nume fiind actorii Alexandru Arșinel și Stela Popescu, Claudiu Bleonț, interpretul de muzică populară Gheorghe Turda, scriitorul Mitoș Micleușanu, Bogdan de la El Negro, Cornel de la Vunk, dar și unul dintre cei mai importanți reprezentanți ai societății civile, Nicușor Dan.

(Sursa: http://www.zigzagonline.ro/comenteaza-realitatea-zigzagonline/mars-pentru-unire-basarabia-e-romania-21-octombrie-piata-victoriei-bucuresti-ora-14.html)

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s