Bistrita News: Candidatii, Pactul si Basarabia!

Toamna asta se poarta tricolorul! Bucurestenii vor forma un imens tricolor uman la Marsul pentru Unire de duminica, ora 14.00, cu pornire din Piata Victoriei. Peste 1 000 de persoane sunt asteptate in fata Guvernului pentru a solicita unirea cu Republica Moldova ca prioritate nationala in cadrul manifestatiei organizate de Platforma Civica Actiunea 2012. Cu aceasta ocazie, participantii la eveniment vor propune spre asumare candidatilor la alegerile parlamentare din 9 decembrie o serie de revendicari grupate sub genericul Pact pentru Basarabia.

Aparitii publice privind necesitatea reintregirii nationale si recunoasterea existentei unui singur popor pe ambele maluri ale Prutului, extinderea ariei de activitate teritoriala a postului TVR Iasi in Republica Moldova, crearea unei piete agricole comune sunt doar cateva dintre solicitarile a peste 30 de organizatii nonguvernamentale din Romania, Republica Moldova si diaspora. Candidatii semnatari ai Pactului pentru Basarabia vor fi promovati si recomandati alegatorilor pe un site realizat special cu acest scop.

Conform unui sondaj de opinie realizat in iunie 2012 in Romania, 87,2% dintre respondenti s-au declarat in favoarea unirii Romaniei cu Basarabia. Platforma Civica “Actiunea 2012” este o coalitie formata din peste 30 de organizatii nonguvernamentale si grupuri de initiativa care sustin unirea Republicii Moldova cu Romania si militeaza pentru realizarea obiectivului generatiilor trecute, prezente si viitoare de regasire a romanilor de pe cele doua maluri ale Prutului in cadrul aceluiasi stat.

Platforma Civica “Actiunea 2012”

(Sursa: http://www.bistritanews.ro/index.php?mod=article&cat=8&article=7183)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s