Jurnalul de Botosani si Dorohoi: Marş pentru Unirea Basarabiei cu România!

De la lansarea Acțiunii 2012, curentul unionist a început să capete o vizibilitate mult mai mare. Pe data de 21 octombrie, Platforma Civica va organiza la Bucureşti, în Piaţa Victoriei un Marş pentru UNIREA BASARABIEI CU ROMÂNIA. Singura cale pentru realizarea unirii celor două state românești este crearea unei mase critice numeroase și neafiliate politic pentru a determina schimbări consistente în această direcție.
Marșul din 21 octombrie își propune sensibilizarea clasei politice centrale prin redactarea și prezentarea în timpul marșului a unui PACT PENTRU BASARABIA, care va fi trimis spre semnare tuturor candidaților la alegerile din 9 decembrie, indiferent de partid. Deasemenea, se urmareşte răspândirea mesajului unității naționale, prin intermediul presei care se va afla la eveniment şi menţinerea constanței în acțiunile stradale desfășurate.
Acțiunea este susținută și de îndrăgiţii actori Claudiu Bleonţ, Alexandru Arşinel şi Stela Popescu, cântăreţul de muzică populară Gheorghe Turda, scriitorul Mitoş Micleuşanu, cunoscuţii solişti Bogdan de la El Negro, Cornel de la Vunk, precum şi reprezentantul societăţii civile, Nicuşor Dan, care îndeamnă bucureştenii să participe la manifestaţia stradală pentru reîntregirea naţională, prin unirea României cu Republica Moldova.
Din majoritatea localităților românești punem la dispoziție metode mai ieftine de a ajunge la București. Pentru persoanele din Botoşani, care doresc să participe la marş organizăm autocar cu plecare din Botoşani, costul transportului dus-întors fiind de 40 de lei. Menţionam că în Botoşani există un grup organizat de aproximativ 20 de voluntari ai Acţiunii 2012, care vor participa la marş plus numeroşi susţinători ai acţiunilor unioniste.
Participanții la marşul din data de 21 octombrie sunt rugaţi să nu poarte alt simbol în afară de tricolorul românesc; să asculte indicațiile primite prin sistemele de sonorizare din partea organizatorilor; să primească semnul distinctiv din partea organizatorilor și să-l poarte cât timp este necesar ca mesajul spectacolului pregătit să fie transmis; să nu creeze vreun incident de natură să prejudicieze imaginea marșului pașnic.
Pe parcursul ultimului an, la Chişinău au ieşit în stradă mii de persoane într-o serie de manifestaţii pentru unificarea României cu Basarabia. Acţiuni similare au avut loc şi la Cahul, Bălţi şi Sibiu. Ultimul marş a avut loc la Chişinau, pe data de 16 septembrie, când au iesit în stradă peste 8000 de personae să ceară Unirea.
În 2012, când se împlinesc 200 de ani de la primul rapt al Basarabiei, românii de pe ambele maluri ale Prutului au reamintit tuturor că cele două state românești există numai vremelnic pe hartă despărțite, singurul lucru veșnic fiind neamul românesc.
Platforma Civică ACȚIUNEA 2012 este o coaliție de organizații non-guvernamentale și grupuri de inițiativă care susțin unirea Republicii Moldova cu România și militează pentru realizarea obiectivului generațiilor trecute, prezente și viitoare de regăsire a românilor de pe cele două maluri ale Prutului în cadrul aceluiași stat.
Pe parcursul anilor 2011 și 2012, Platforma Civică ACȚIUNEA 2012 desfășoară manifestări publice de informare și sensibilizare a întregii populații din România și Republica Moldova cu obiectivul de a conștientiza necesitatea realizării unității naționale.

(Sursa: http://www.jurnalulbtd.ro/articol-Mars-pentru-Unirea-Basarabiei-cu-Romania-21-2917.html)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s