Bistrita News: Bucurestiul in ton cu Unirea. PACT PENTRU BASARABIA.

3000 de persoane cu veste albastre, rosii si galbene au format un imens tricolor viu la Marsul pentru Unire de la Bucuresti.

Participantii la manifestatia organizata de Platforma Civica Actiunea 2012 au solicitat Unirea cu Republica Moldova ca prioritate nationala. In acest sens, unionistii au propus spre asumare candidatilor la alegerile parlamentare din 9 decembrie o serie de revendicari grupate sub genericul Pact pentru Basarabia.

Sustinerea prin discursuri publice a necesitatii unirii, sprijinirea companiilor din Romania si din Republica Moldova pentru extinderea activitatii pe intreg spatiul celor doua state, crearea unui departament pentru reintegrarea Republicii Moldova sunt cateva dintre solicitarile a peste 30 de organizatii nonguvernamentale din Romania, Republica Moldova si diaspora. Candidatii semnatari ai Pactului pentru Basarabia vor fi promovati si recomandati alegatorilor pe un site realizat special cu acest scop: www.pactbasarabia.ro.

“Mii de oameni au iesit in strada la Chisinau pentru Unire. Am considerat ca tine de datoria noastra sa facem acelasi lucru. Asteptam reactia candidatilor la alegerile parlamentare din 9 decembrie”, a declarat Marius Lulea, copresedintele Platformei Civice Actiunea 2012.

Platforma Civica “Actiunea 2012” este o coalitie formata din peste 30 de organizatii nonguvernamentale si grupuri de initiativa care sustin unirea Republicii Moldova cu Romania si militeaza pentru realizarea obiectivului generatiilor trecute, prezente si viitoare de regasire a romanilor de pe cele doua maluri ale Prutului in cadrul aceluiasi stat.

(Sursa: http://www.bistritanews.ro/index.php?mod=article&cat=8&article=7204)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s