Evenimentul Zilei: \”Acelaşi sânge, aceeaşi ţară\”. Cei care vor UNIREA Basarabiei cu România MĂRŞĂLUIESC pe Calea Victoriei Citiţi mai mult: \”Acelaşi sânge, aceeaşi ţară\”. Cei care vor UNIREA Basarabiei cu România MĂRŞĂLUIESC pe Calea Victoriei!

Un marş pentru unirea Basarabiei cu România are loc, astăzi, în Capitală. Cu peste 1000 de participanţi aşteptaţi, evenimentul reprezintă o continuare a manifestaţiilor similare de la Chişinău, de luna trecută. UPDATE 15:50 Numărul manifestanţilor a crescut la aproximativ 2000. Ei mărşăluiesc, acum, pe bulevardul Regina Elisabeta, după ce s-au oprit câteva minute la Cercul Militar, pentru a cânta imnul României. Câteva sute de oameni, îmbrăcaţi în culorile drapelului României, s-au adunat în această după-amiază în faţa Guvernului, de unde au pornit într-un marş pe Calea Victoriei.

Manifestanţii scandează “Unire” şi afişează steaguri şi pancarte cu mesaje referitoare la unirea României cu Republica Moldova, precum “Sângele apă nu se face”, “Unirea face puterea”, “Acelaşi sânge, aceeaşi ţară!” sau “Basarabia e România”. Cei care iau parte la marş sunt acompaniaţi de un grup de muzică populară din Republica Moldova şi cântă, împreună cu ei, melodii patriotice. Prin această acţiune, ei urmăresc să atragă atenţia clasei politice româneşti printr-un “Pact pentru Basarabia”, document care va fi prezentat astăzi şi, ulterior, va fi înmânat candidaţilor la alegerile parlamentare, pentru a-l semna.

(Sursa: http://www.evz.ro/detalii/stiri/mars-unire-basarabia-romania-pamant-romanesc-1006783.html)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s