HotNews: Mars pentru unirea Romaniei cu Basarabia, duminica, in Bucuresti!

Mai mult de 1.000 de persoane, purtand veste rosii, galbene si albastre, au pornit duminica, din Piata Victoriei din Capitala, intr-un “Mars pentru Unirea cu Basarabia”, eveniment organizat de Platforma Civica “Actiunea 2012”, relateaza Agerpres.

Din Piata Victoriei, unde participantii au cantat Imnul National, au dansat Hora Unirii si au scandat lozinci unioniste, acestia au plecat incolonati pe Calea Victoriei spre Cercul Militar National, urmand sa continue marsul pe bd. Mihail Kogalniceanu pana pe esplanada din Piata Operei. Manifestantii, cei mai multi avand in mana cate un drapel tricolor, purtau pancarte pe care erau inscriptionate: “Basarabia e Romania”, “Stefan cel Mare si Sfant – cel mai mare roman”, “Unirea face puterea”, “In Europa, prin Romania”. Potrivit unui reprezentant al Platformei Civice “Actiunea 2012”, David Cristian, marsul isi propune sensibilizarea clasei politice prin prezentarea unui pact pentru Basarabia care va fi trimis spre semnare tuturor candidatilor la alegerile din 9 decembrie.

“De asemenea, marsul din Bucuresti se doreste a fi un raspuns la actiunile unioniste care s-au desfasurat in ultimul an la Chisinau”, a spus David Cristian. Marsul a fost autorizat pana la ora 17.00. Platforma Civica “Actiunea 2012” este o coalitie formata din mai multe organizatii nonguvernamentale si grupuri de intiativa care sustin unirea Republicii Moldova cu Romania. Marsuri similare au avut loc anul acesta si in principalele orase din Republica Moldova.

inchide

(Sursa: http://www.hotnews.ro/stiri-esential-13457819-mars-pentru-unirea-romaniei-basarabia-duminica-bucuresti.htm)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s