Ziare.com: “Basarabia e Romania” – Marsul pentru Unire, in imagini!

Peste 3.000 de persoane imbracate cu veste albastre, rosii si galbene au format un imens tricolor viu la Marsul pentru Unire organizat, duminica, la Bucuresti.

Participantii la manifestatia organizata de Platforma Civica “Actiunea 2012” au solicitat Unirea cu Republica Moldova ca prioritate nationala.

mars pentru unire

Participantii s-au adunat in Piata Victoriei, unde au cantat imnul, au dansat Hora Unirii si au scandat lozinci unioniste.

mars pentru unire10

Din Piata Victoriei, manifestantii au plecat incolonati pe Calea Victoriei spre Cercul Militar National. Marsul a continuat pe bulevardul Mihail Kogalniceanu pana pe esplanada din Piata Operei.

mars pentru unire7

mars pentru unire12

Participantii la mars, majoritatea tineri, au avut in mana cate un drapel tricolor si pancarte cu mesajele “Basarabia e Romania”, “Stefan cel Mare si Sfant – cel mai mare roman”, “Unirea face puterea”, “In Europa, prin Romania”.

mars pentru unire13

Pe traseul Marsului pentru Unire, participantii au fost aplaudati de unii trecatori, in timp ce altii s-au multumit sa-i priveasca sau sa-i fotografieze.

mars pentru unire16

Unionistii au propus spre asumare candidatilor la alegerile parlamentare din 9 decembrie o serie de revendicari grupate sub genericul “Pact pentru Basarabia”.

mars pentru unire11

Sustinerea prin discursuri publice a necesitatii unirii, sprijinirea companiilor din Romania si din Republica Moldova pentru extinderea activitatii pe intreg spatiul celor doua state, crearea unui departament pentru reintegrarea Republicii Moldova sunt cateva dintre solicitarile a peste 30 de organizatii nonguvernamentale din Romania, Republica Moldova si diaspora.

mars pentru unire3

De asemenea, se mai cere garantarea securitatii Republicii Moldova de catre statul roman si partenerii sai internationali, in cazul unei agresiuni externe, finalizarea procedurilor de adoptare a zilei de 31 august (Ziua Limbii Romane) ca sarbatoare legala ori desfiintarea obligatiei privind necesitatea detinerii sumei de minimum 500 de euro in cazul acordarii vizei pentru cetatenii Republicii Moldova care doresc sa viziteze Romania.

mars pentru unire6

Unionistii mai vor integrarea celor doua sisteme energetice nationale, integrarea infrastructurii aeroportuare, feroviare si de transport rutier si a sistemului postal si unificarea sistemului de telefonie.

mars pentru unire15

Candidatii semnatari ai Pactului pentru Basarabia vor fi promovati si recomandati alegatorilor pe un site realizat special cu acest scop: Pact Basarabia.

mars pentru unire2

“Mii de oameni au iesit in strada la Chisinau pentru Unire. Am considerat ca tine de datoria noastra sa facem acelasi lucru. Asteptam reactia candidatilor la alegerile parlamentare din 9 decembrie”, a declarat Marius Lulea, copresedintele Platformei Civice “Actiunea 2012”.

mars pentru unire4

Participantii la marsul de duminica, din Bucuresti, au strans semnaturi pentru Pactul pentru Basarbia.

mars pentru unire18

Marsul a avut autorizatie pana la ora 17:00.

mars pentru unire17(Sursa: http://www.ziare.com/europa/moldova/basarabia-e-romania-marsul-pentru-unire-in-imagini-galerie-foto-1197079)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s