Exclusiv News: Peste 3.000 de persoane au participat la marșul Unirii de la București!

Marşul pentru Unire de la Bucureşti a scos duminică pe străzi peste 3.ooo de persoane îmbrăcate în  veste albastre, roşii şi galbene au format un imens tricolor viu.

Participanţii la manifestaţia organizată de Platforma Civică Acţiunea 2012 au solicitat Unirea cu Republica Moldova ca prioritate naţională.

,,Mii de oameni au ieşit în stradă la Chişinău pentru Unire. Am considerat că ţine de datoria noastră să facem acelaşi lucru. Aşteptăm reacţia candidaţilor la alegerile parlamentare din 9 decembrie”, a declarat Marius Lulea, copreşedintele Platformei Civice Acţiunea 2012.

În acest sens, unioniştii au propus spre asumare candidaţilor la alegerile parlamentare din 9 decembrie o serie de revendicări grupate sub genericul Pact pentru Basarabia.

Susţinerea prin discursuri publice a necesităţii unirii, sprijinirea companiilor din România şi din Republica Moldova pentru extinderea activităţii pe întreg spaţiul celor două state, crearea unui departament pentru reintegrarea Republicii Moldova sunt câteva dintre solicitările a peste 30 de organizaţii nonguvernamentale din România, Republica Moldova şi diaspora.

Candidaţii semnatari ai Pactului pentru Basarabia vor fi promovaţi şi recomandaţi alegătorilor pe un site realizat special cu acest scop: www.pactbasarabia.ro.

(Sursa: http://www.exclusivnews.ro/stiri/stiri-nationale/peste-3-000-de-persoane-au-participat-la-marsul-unirii-de-la-bucuresti.html#)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s