Neptun TV: Basarabia și România sunt o singură țară. Acesta este mesajul transmis de participanții la marșul unirii din Capitală!

“Același sânge,  aceeași țară !” Asta au scandat astăzi în Piața Victoriei din Capitală, cei aproximativ două mii de oameni participanți la marșul pentru unire.  Îmbrăcați în roșu, galben și albastru, toți au format un imens tricolor viu. Manifestația a fost  organizată de Platforma Civică “Acțiunea 2012” și a avut ca unic  mesaj unirea   Basarabiei cu România. Aproape două mii de oameni din toață țara dar și din Republica Moldova s-au adunat în Piața Victoriei pentru a porni într-un marș pe străzile Capitalei. Îmbrăcați în costume populare sau în culorile tricolorului, toți au cerut într-un singur glas unirea Basarabiei cu România. Acțiunea a  a avut drept scop și  sensibilizarea clasei politice. Adunate  sub sloganul “Pact pentru Basarabia” revendicările participanților vor fi înmânate tuturor candidaților la alegerile parlamentare din 9 decembrie. Un sondaj de opinie realizat în iunie 2012 arată că peste 87% dintre români sunt în favoarea unirii  Basarabiei cu  țara noastră.

(Sursa: http://www.reporterntv.ro/stire/basarabia-si-romania-sunt-o-singura-tara-acesta-este-mesajul-transmis-de-participantii-la-marsul-unirii-din-capitala)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s