Teleradio Moldova: Marşul Unirii la Bucureşti: Basarabia e România!

Peste o mie de oameni au manifestat la Bucureşti în faţa Guvernului României. Participanţii la Marşul Unirii au fredonat imnul României şi au scandat „Basarabia e România”. La acţiune au fost prezenţi şi 200 de basarabeni din Chişinău.
Manifestanții, îmbrăcaţi în culorile tricolorului, s-au adunat în Piața Victoriei din capitala României, după care s-a îndreptat spre Piaţa Operei, acolo unde au ţinut mai multe discursuri cu acelaşi mesaj: Unirea României cu Basarabia.

Acţiunea are scopul de a sensibiliza clasa politică prin răspândirea mesajului unității naționale și prezentarea unui „Pact pentru Basarabia”, ce va fi dat spre semnare candidaților la alegerile din 9 noiembrie.

Acest marș a fost precedat de Marşuri ale Unirii ce au avut loc la Cahul, Bălţi şi Chişinău. Acțiunile sunt organizate de Platforma Civică Acţiunea 2012, o coaliţie din peste 30 de organizaţii nonguvernamentale din România şi R. Moldova. Acestea își propun ca anul acesta, când se împlinesc 200 de ani de la anexarea Basarabiei de către Imperiul Ţarist, să intensifice acţiunile pro-unioniste.

Potrivit sondajelor, 15% dintre moldoveni şi-ar dori unirea cu România.

(Sursa: http://trm.md/ro/international/marsul-unirii-la-bucuresti-basarabia-e-romania/)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s