InfoPrut: Omagiu în memoria regretatului cuplu Doina şi Ion Aldea-Teodorovici!

La împlinirea a 20 de ani de la dispariția militanţilor pentru unirea Basarabiei cu România, Doina şi Ion Aldea-Teodorovici, voluntari aiPlatformei Civice Acţiunea 2012 s-au deplasat la Coşereni pentru a aduce un omagiu în memoria celor doi artişti.

După ce au curăţat locul în care este amplasat monumentul apostolilor românismului basarabean, cei prezenţi la eveniment au fluturat steaguri tricolore pe marginea drumului care leagă Bucureştiul de Chişinău şi au aprins torţe. În acelaşi context, cei ajunşi la Coşereni astăzi au depus flori şi au scris mesajul ,,20 ani” din lumânări aprinse.

Amintim că în noaptea de 29 spre 30 octombrie 1992, în jurul orei 2.30, maşina cu care cuplul Doina şi Ion Aldea-Teodorovici părăsea Bucureştiul, îndreptându-se spre Chişinău, s-a răsturnat într-o curbă, în dreptul localităţii Coşereni, la 49 km de Bucureşti, izbindu-se de copaci. În urma accidentului rutier, şoferul maşinii şi pasagerul din dreapta acestuia au supravieţuit, dar cei doi artişti aflaţi pe bancheta din spate şi-au pierdut viaţa. Accidentul a stârnit mai multe dezbateri cu privire la cauzele reale ale producerii lui, existând suspiciuni că ar fi fost aranjat pentru a-i reduce la tăcere pe cei doi promotori ai Unirii şi ai limbii române dincolo de Prut.

(Sursa: http://www.infoprut.ro/2012/foto-omagiu-in-memoria-regretatului-cuplu-doina-si-ion-aldea-teodorovici.html)

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s