Evenimentul de Botosani: Candidatii ARD sustin Pactul pentru Basarabia!

Candidatii pentru Parlament  ai Aliantei Romania Dreapta din municipiul Botosani au semnat miercuri Pactul pentru Basarabia, document sustinut totodata de o coalitie formata din 30 de organizatii nonguvernamentale si grupuri de initiativa care militeaza pentru reunirea Romaniei cu Republica Moldova.

Ce trei semnatari, respectiv Daniel Augustin Humelnicu – candidat la Senat, Cristian Constantin Roman si Gabriel Augustin Alecsandru – candidati la Camera Deputatilor, sustin in totalitate demersul respectivului grup de initiativa, documentul in sine cuprinzand un angajament si un set de masuri concrete ce vor fi implementate cu scopul declarat de a realiza reunirea celor doua state romanesti.
„Am semnat fara retinere acest pact, el reflectand cel mai important proiect politic al momentului pentru toti romanii”, a declarat Cristian Constantin Roman, candidatul la Camera Deputatilor pe colegiul 5 Botosani.
Asumarea publica a acestui act inseamna ca semnatarii ofera o garantie a efortului depus in viitor in acest sens, nu un simplu artificiu electoral menit sa extinda numarul votantilor.
„Pentru mine Prutul a fost intotdeauna un rau si niciodata o granita. La fel, «Basarabia e Romania» a reprezentat intotdeauna o propozitie pe care nu am judecat-o in termeni de adevar sau fals, ci un ideal la care, ca roman, am aderat fara nici o retinere. «Basarabia e Romania» fiindca basarabenii sunt romani, iar moldovenii sunt unii si aceiasi de-a dreapta sau de-a stanga unui rau, Prutul, care ar trebui sa ne defineasca, nu sa ne desparta”, a declarat la randul sau celalalt candidat la camera inferioara a Parlamentului, Gabriel Augustin Alecsandru.
Demersul apare in conditiile in care Romania s-a democratizat si responsabilizat suficient dupa caderea comunismului, dar si a blocului sovietic, pentru a revendica anularea pe cale pasnica si cu respectarea principiilor de drept international in vigoare a consecintelor Pactului Ribbentrop-Molotov.

Candidatii ARD sustin Pactul pentru Basarabia

(Sursa: http://www.evenimentuldebotosani.ro/Articol/Politica/2012-11-15/Candidatii+ARD+sustin+Pactul+pentru+Basarabia.html)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s