eBotosani: Candidatii PRM au semnat Pactul pentru Basarabia!

Candidatii pentru Parlament ai Partidului Romania Mare din municipiul Botosani au semnat astazi Pactul pentru Basarabia, pact ce reprezinta un angajament si un set de masuri concrete care vor fi implementate pentru reunirea celor doua state romanesti, Romania si Republica Moldova. El cuprinde nouasprezece puncte privitoare la asumarea publica a necesitatÈ›ii reintregirii, imbunatatirea cadrului legislativ, integrarea sistemului economic, servirea interesului national de catre institutiile statului, prevederi speciale privind cultura si educatia romanilor.

Pactul pentru Basarabia este initiat si sustinut de Platforma Civica Actiunea 2012, o coalitie de peste 30 de ONG-uri care militeaza pentru unirea celor doua state romanesti – Romania si Republica Moldova, ce reuneste circa 15 000 de voluntari de pe ambele maluri ale Prutului direct implicati in campaniile de promovare a acestei cauze.

Semnatarii PRM, Hutul Florin, colegiu 1 Dorohoi Flamanzi, Stolniceanu Sergiu, colegiu 2 Botosani – candidati la Senat si Ciobanu Bogdan colegiul 1 Flamanzi, Bolea Maria colegiul 4 Darabani, Frunzete Ioan colegiul 6 Botosani, Grigoras Petru colegiul 3 Saveni, Osetchi Vladimir colegiul 2 Dorohoi – candidati la Camera Deputatilor, sustin in totalitate acest document.

“Basarabia e Romania, iar noi candidatii PRM consideram ca este obligatia noastra sa luptam pentru indeplinirea acestui ideal a natiunii romanesti, astfel semnam cu inima deschisa, cu totii, acest pact si ne asumam public si deschis ca vom realiza cele nouasprece prevederi ale pactului”, a declarat unul din candidatii PRM.

“Unirea celor doua tari romanesti ar trebui sa fie prioritate nationala a tuturor politicienilor, astfel speram ca si alti candidati pentru Parlament sa isi asume si sa semneze acest pact. Consider ca cei de la PRM au facut un adevarat gest de solidaritate pentru romanii din Basarabia”, a declarat un reprezentant al Platformei Civice Actiunea 2012.

(Sursa: http://www.ebotosani.net/2012/11/18/candidatii-prm-au-semnat-pactul-pentru-basarabia/)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s