Gazeta de Botosani: POLITICA | Candidatii ARD au semnat “Pactul pentru Basarabia”! Vezi despre ce este vorba!

Manuel Popa, candidatul Alianţei România Dreaptă pentru Colegiul 2 Dorohoi pentru Camera Deputaţilor şi Bogdan Vâscu candidat pentru Colegiul senatorial 1 Flămânzi – Dorohoi, au semnat, sâmbătă dimineaţă, Pactul pentru Basarabia.

Cei doi şi-au însuşit documentul susţinut de o coaliţie formată din 30 de organizaţii nonguvernamentale şi grupuri de iniţiativă care militează pentru reunirea României cu Republica Moldova. „Acest pact pentru Basarabia este o asumare publică a candidaților Manuel Popa si Bogdan Vâscu, că vor susține demersurile necesare pentru un set legislativ în Parlamentul României care să cuprindă aspecte sociale și economice ale relațiilor României cu Basarabia. Eu am încurajat semnarea acestui pact și am fost deacord cu el.”, a spus doctorul Valerian Andrieș, președintele PDL Dorohoi.

„Sunt de acord cu refacerea unităţii naţionale a neamului. Este o datorie istorică şi morală faţă de toţi cetăţenii acestei ţări şi ai Republicii Moldova, precum şi faţă de înaintaşii care de-a lungul timpului s-au luptat pentru o Românie Mare, unită, puetrnică şi care să facă faţă tuturor pericolelor din istorie”, a declarat Manuel Popa.

La rândul său, Bogdan Vâscu susţine că Pactul pentru Basarabia nu este un document cu caracter electoral, ci unul care susţine un interes naţional. „Nu semnez pentru a-mi creşte procentul electoral. Familia mea provine din zona Cernăuţiului şi asta spune tot”, a precizat Bogdan Vâscu.

Pactul pentru Basarabia a fost semnat şi de candidaţii ARD de pe colegiile din municipiul Botoşani.

dorohoi

(Sursa: http://www.gazetabt.ro/politica-candidatii-ard-au-semnat-pactul-pentru-basarbia-vezi-despre-ce-este-vorba.html)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s