Monitorul de Suceava: Sanda-Maria Ardeleanu a semnat Pactul pentru Basarabia!

Deputatul PDL de Suceava Sanda-Maria Ardeleanu, care candidează din partea ARD pentru un nou mandat, a semnat Pactul pentru Basarabia. Ardeleanu a anunţat că a semnat acest pact în calitate de membru al Comisiei comune pentru integrare europeană dintre Parlamentul României și Parlamentul Republicii Moldova.

Sanda-Maria Ardeleanu a explicat că organizaţiile şi grupurile de iniţiativă cuprinse în Platforma Civică “Acţiunea 2012”, alături de voluntari şi simpatizanţi, preocupaţi de necesitatea transformării problematicii Unirii României cu Republica Moldova ca prioritate naţională, au propus tuturor candidaţilor la alegerile parlamentare din 9 decembrie să semneze şi să îşi asume Pactul pentru Basarabia. Deputatul sucevean a arătat că acest pact reprezintă un angajament și un set de măsuri concrete care vor fi implementate pentru reunirea celor două state româneşti.

„Am o relaţie specială cu spaţiul basarabean şi voi include în programul meu pentru viitorul mandat de deputat susţinerea, în mod deosebit, a două din prevederile propuse în acest pact: crearea în cadrul Ministerului Educației și Cercetării al României a unui birou special responsabil cu integrarea culturală și socială a studenților și elevilor basarabeni aflați la studii în România şi regândirea sistemului de selecţie a burselor acordate tinerilor din Republica Moldova astfel încât aplicantul să poată demonstra atașamentul față de cultura, spiritualitatea și valorile românești”, a declarat Sanda-Maria Ardeleanu.

(Sursa: http://www.monitorulsv.ro/Politic-local/2012-11-28/Sanda-Maria-Ardeleanu-a-semnat-Pactul-pentru-Basarabia)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s