Asii Romani: ONG-urile sprijina Cetatea Unirii!

Manifestările organizate de Ziua Naţională a României la Alba Iulia sunt în pericol de a nu mai avea strălucirea de altă dată din cauza disputei dintre autorităţile locale şi cele centrale, astfel organizaţiile cuprinse în Platforma Civică Acţiunea 2012 au decis să ajute programul din 1 Decembrie prin propria contribuţie.

Steaguri imense de peste 12 m² fiecare şi aprinderea celor 94 de torţe, simbol al celor 94 de ani de la realizarea Marii Uniri, vor fi momentele culminante din cadrul manifestărilor organizate de Platforma Civică Acţiunea 2012.

Astfel, imediat după Ceremonialul schimbării Gărzii (ora 11:50), la poarta III a Cetăţii, 94 de steaguri imense de peste 12 m² fiecare vor fi fluturate iar la ora 18:00, în faţa Catedralei Ortodoxe, cu ocazia împlinirii a celor 94 de ani de la Marea Unire, vor fi aprinse 94 de torţe. Realizarea acestor momente de imagine va fi finanţată în totalitate de către ONG-uri.

La manifestările organizate de către Platforma Civică Acţiunea 2012 se vor alătura atât studenţii basarabeni care învaţă la universităţile România, cât şi Asociaţia Suporterilor Români, cea mai nouă organizaţie aderentă la coaliţia unionistă. În total circa 1500 de persoane vor manifesta pentru unirea cu Basarabia.

Acţiuni similare vor fi organizate şi la Chişinău, unde sute de tineri vor desfăşura cel mai mare tricolor românesc din istorie în faţa clădirii Guvernului Republicii Modova, tricolor ce va avea peste 1500 m².

Platforma Civică “Acţiunea 2012” este o coaliţie formată din peste 30 de organizaţii nonguvernamentale şi grupuri de iniţiativă care susţin unirea Republicii Moldova cu România şi militează pentru realizarea obiectivului generaţiilor trecute, prezente şi viitoare de regăsire a românilor de pe cele două maluri ale Prutului în cadrul aceluiaşi stat.

Platforma Civică Acţiunea 2012 30 noiembrie 2012

actiunea_2012

(Sursa: http://www.asiiromani.com/sens-giratoriu/14777-ong-urile-sprijin-cetatea-unirii.html)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s