InfoPrut: Chișinăul a sărbătorit Ziua Națională a României!

De 1 decembrie, Piața Marii Adunări Naționale din Chișinău a fost în culorile tricolorului.  Circa 500 de membri și simpatizanți ai Platformei Civice “Acțiunea 2012″ au întins cel mai mare tricolor din istorie acolo unde părinții și bunicii lor au cerut libertate, alfabet latin, limba română, independența și Unirea Basarabiei cu România. Tinerii și bătrânii au fluturat tricolorul având zâmbet pe chipurile lor, dar și lacrimi în ochi. “E Ziua Marii Uniri, dar noi, românii, nu trăim cu toții în aceeași țară, nu avem același imn, ba mai mult, oficial, avem și două limbi diferite”, a spus un bătrân cu ochii înlăcrimați.

Irina Guțu, membră a Platformei Civice ,,Acțiunea 2012”, a menționat că evenimentul organizat astăzi ține să aducă în vizorul românilor de pe cele două maluri ale Prutului necesitatea reunirii celor două state românești:

,,Am dorit să marcăm această zi într-un mod inedit pentru spațiul românesc și să impunem în opinia publică din Republica Moldova și România necesitatea restabilirii adevărului istoric”.

De asemenea, membrii Platformei Civice “Acțiunea 2012″ au împărțit peste 1000 panglici tricolore celor adunați în PMAN, precum și pe străzile Chișinăului.

Dacă unioniștii au sărbătorit Ziua Națională a României, atunci membrii Partidului  ”Patrioții Moldovei” și cei ai Ligii Tineretului Rus, precum și unii deputați din Parlamentul R. Moldova au serbat Ziua Mondială HIV/SIDA. Astfel, câțiva reprezentanți ai Ligii Tineretului Rus au felicitat unioniștii cu această zi și au venit în dar cu prezervative, spunându-le: “Vă felicităm cu Ziua Mondială HIV/SIDA și vă oferim un prezervativ, în speranța că nu vă veți mai înmulți”.

Corneliu Gandraburunimedia.md

(Sursa: http://www.infoprut.ro/2012/chi%C8%99inaul-a-sarbatorit-ziua-na%C8%9Bionala-a-romaniei.html)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s