Teleradio Moldova: Cel mai lung tricolor românesc, desfăşurat la Chişinău!

De Ziua Naţională a României, în Piaţa Marii Adunări Naţionale a fost desfăşurat cel mai lung tricolor românesc din istorie. Tricolorul a fost întins de circa 500 voluntari şi simpatizanţi ai Platformei Civice „Acţiunea 2012” din Chişinău, Bălţi, Nisporeni, Cimişlia, Ialoveni, Străşeni şi alte localităţi.
Această acțiune a fost organizată pentru a marca cei 94 de ani de la Marea Unire și, în același timp, a aduce subiectul reunirii pe agenda publică.

,,Am dorit să marcăm această zi într-un mod inedit pentru spațiul românesc și să impunem în opinia publică din Republica Moldova și România necesitatea restabilirii adevărului istoric”, a declarat Irina Guțu, unul dintre membrii Platformei Civice ,,Acțiunea 2012”.

În același timp, la Alba Iulia, în orașul Marii Uniri, peste 1500 de unioniști au sărbătorit Ziua Națională a Românilor de Pretutindeni prin aprinderea a 94 de torțe și înălțarea pe zidurile cetății a câtorva zeci de drapele naționale.

Ziua de 1 Decembrie 1918 reprezintă cel mai important moment din istoria României. Unirea Transilvaniei, Bucovinei și Basarabiei cu Vechiul Regat semnifică rezultatul luptei românilor pentru unitate națională.

(Sursa: http://trm.md/ro/social/cel-mai-lung-tricolor-romanesc-desfasurat-la-chisinau/)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s