TimNews: ONG-urile sprijina Cetatea Unirii!

Manifestările organizate de Ziua Naţională a României la Alba Iulia sunt în pericol de a nu mai avea strălucirea de altă dată din cauza disputei dintre autoritățile locale și cele centrale, astfel organizațiile cuprinse în Platforma Civică Acțiunea 2012 au decis să ajute programul din 1 Decembrie prin propria contribuție.

Steaguri imense de peste 12 m²  fiecare și aprinderea celor 94 de torțe, simbol al celor 94 de ani de la realizarea Marii Uniri, vor fi momentele culminante din cadrul manifestărilor organizate de Platforma Civică Acțiunea 2012.

Astfel, imediat după Ceremonialul schimbării Gărzii (ora 11:50), la poarta III a Cetății, 94 de steaguri imense de peste 12 m² fiecare vor fi fluturate iar la ora 18:00, în fața Catedralei Ortodoxe, cu ocazia împlinirii a celor 94 de ani de la Marea Unire, vor fi aprinse 94 de torțe. Realizarea acestor momente de imagine va fi finanțată în totalitate de către ONG-uri.

La manifestările organizate de către Platforma Civică Acțiunea 2012 se vor alătura atât studenții basarabeni care învață la universitățile România, cât și Asociația Suporterilor Români, cea mai nouă organizație aderentă la coaliția unionistă. În total circa 1500 de persoane vor manifesta pentru unirea cu Basarabia.

Acțiuni similare vor fi organizate și la Chișinău, unde sute de tineri vor desfășura cel mai mare tricolor românesc din istorie în fața clădirii Guvernului Republicii Modova, tricolor ce va avea peste 1500 m².

Platforma Civică “Acţiunea 2012” este o coaliţie formată din peste 30 de organizaţii nonguvernamentale şi grupuri de iniţiativă care susţin unirea Republicii Moldova cu România şi militează pentru realizarea obiectivului generaţiilor trecute, prezente şi viitoare de regăsire a românilor de pe cele două maluri ale Prutului în cadrul aceluiaşi stat.

(Sursa: http://www.timnews.ro/ong-urile-sprijina-cetatea-unirii/)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s