Tribuna: Cum este sărbătorită Ziua Naţională a României la Chişinău!

De Ziua Naţională a României, în Piaţa Marii Adunări Naţionale a fost desfăşurat cel mai lung tricolor românesc din istorie.

După cum transmite TRIBUNA,  circa 500 voluntari şi simpatizanţi ai Platformei Civice „Acţiunea 2012” au întins cel mai mare tricolor de pînă acum, de-a lungul PMAN.

,,Am dorit să marcăm această zi într-un mod inedit pentru spaţiul românesc şi să impunem în opinia publică din Republica Moldova şi România necesitatea restabilirii adevărului istoric”, a declarat Irina Guţu, unul dintre membrii Platformei Civice ,,Acţiunea 2012”.

În timp ce membrii „Acţiunea 2012” sărbătoreau, în centrul capitalei s-au adunat un grup de persoane, reprezentanţi ai Ligii tinerilor ruşi, partidului „Patrioţii Moldovei”,  care au protestat împotriva sărbătorii la Chişinău a Zilei Naţionale a României. Incidente nu au fost înregistrate.

În dimineaţa zilei de azi, Preşedintele ţării, Nicolae Timofti a adresa omologului său roman, Traian Băsescu un mesaj de felicitare în care a transmis cele mai sincere felicitari si urari de noi impliniri in viata tuturor romanilor si in activitatea sa ca sef de stat.

„Impreuna am parcurs in ultimul an un drum in care am avut multe satisfactii si realizari si am lansat proiecte comune”, spune Nicolae Timofti.

Nicolae Timofti a reiterat invitatia pe care a adresat-o si la Bucuresti, ca Traian Basescu sa viziteze Republica Moldova.

Seara va fi dat startul sărbătorilor de iarnă, în central capitalei fiind inaugurat bradul de Crăciun. Luminiţile vor fi aprinse de către Primarul capitalei, Dorin Chirtoacă.

(Sursa: http://tribuna.md/2012/12/01/cum-este-sarbatorita-ziua-nationala-a-romaniei-la-chisinau/)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s