InfoPrut: Liderii unionişti se întâlnesc la Buşteni!

Liderii unionişti se întrunesc weekend-ul acesta într-o ședință de lucru extraordinară la Buşteni.

Potrivit unui anunţ făcut de Platforma Civică Acţiunea 2012, liderii de filială ai acestei coaliţii se vor întâlni cu conducerea executivă a Platformei în perioada 18-20 ianuarie pentru a stabili planul de acţiuni pentru anul 2013 în vederea accelerării procesului unificării României cu Republica Moldova.

 

În cadrul şedinţei extrordinare de lucru, reprezentanţii unionişti din judeţele României vor participa la workshop-uri, dezbateri şi training-uri prin intermediul cărora îşi vor putea valorifica potenţialul într-un cadru specializat, axat pe identificarea strategiilor optime de realizare a idealului reîntregirii naţionale într-un timp cât mai scurt.

,,Începând cu sfârșitul lui 2012, între societatea civilă din România și politicienii români s-a încheiat un Pact. Peste 100 de parlamentari români s-au alăturat Acțiunii 2012 în procesul de anulare a graniței de pe Prut și a revenirii la normalitate. Aceștia provin din toate partidele importante din România și și-au asumat promovarea de măsuri legislative care să pregătească terenul pentru viitoare Unire. În acest sens, Acțiunea 2012 și-a propus în acest an promovarea în parlament a unei legi speciale destinate relației cu românii de la Est de Prut. Legea respectivă va urmări repunerea în drepturi a acestora astfel încât să se diminueze consecințele graniței artificiale existente. Legea va avea valabilitate până la realizarea Unirii. Cu o puternică susținere în cadrul societății civile dar și cu ajutorul parlamentarilor români se va promova în acest an o lege care să aducă mai aproape cele două maluri ale Prutului.
Anul 2012 a fost unul important deoarece a adus în atenția publică problema unirii dintre cele două state românești. Responsabilitatea noastră însă nu se oprește aici și e nevoie de acțiuni mai energice și corelate cu cele politice
“, a declarat cu această ocazie pentru InfoPrut co-preşedintele Platformei Civice Acţiunea 2012, Marius Lulea.

Şedinţa de la Buşteni nu va fi singulară luna această, informează Acţiunea 2012, întruniri de acest fel vor mai avea loc la Bucureşti, Sibiu şi Chişinău.

(Sursa: http://www.infoprut.ro/2013/liderii-unionisti-se-intalnesc-la-busteni.html)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s