Elldor.info: Actiuni de Ziua Unirii Principatelor la Chisinau!

“Acţiunea 2012” şi Tineretul Liberal anunţă în comunicate de presă remise Elldor.Infodesfăşurarea unor acţiuni la Chişinău, joi, 24 ianuarie, cu ocazia aniversării a 154 de ani de la Unirea Principatelor Române din 24 ianuarie 1859 (Mica Unire).

Platforma Civică “Acţiunea 2012” informează că voluntarii săi vor încinge joi, 24 ianuarie, o horă în Piaţa Unirii Principatelor, aflată la intersecţa străzilor Ion Creangă şi Alba Iulia din Chişinău, la orele 17:30.
“Prin intermediul acestui flash-mob va fi reamintită semnificaţia Unirii din 1859 şi semnalată necesitatea reîntregirii naţionale, prin unirea României cu Republica Moldova”, se arată în comunicatul de presă al organizaţiei.
„Acţiunea dedicată zilei se va desfăşura şi în vederea atragerii atenţiei organelor abilitate asupra necesității de a renova spațiul denumit „Piața Unirii Principatelor” din Chișinău, aflat în prezent într-o stare deplorabilă. (…) Susţinătorii unirii României cu Republica Moldova vor organiza evenimente similare cu ocazia zilei de 24 ianuarie în mai multe oraşe, inclusiv în Bucureşti”, precizează „Acţiunea 2012”.

“Acţiunea 2012” relevă că “la 5 ianuarie 1859, Alexandru Ioan Cuza a fost ales domn al Moldovei, iar la 24 ianuarie 1859 și al Țării Românești, înfăptuindu-se astfel unirea celor doua principate române”.

Tineretul Liberal anunţă că va distribui la 24 ianuarie 1.000 de panglici tricolore la Monumentul lui Ştefan cel Mare şi Sfânt şi la Arcul de Triumf din Chişinău, de la ora 12:00. Tineretul Liberal transmite un mesaj de felicitare tuturor românilor, dorindu-le “un viitor strălucit şi plin de evenimente de înaltă conştiinţă naţională”, “iar spiritul datei de 24 ianuarie 1859 să călăuzească mereu poporul nostru”.

Tineretul Liberal pledează pentru înălţarea unui monument al domnitorului Alexandru Ioan Cuza în centrul Chişinăului, “în semn de înaltă recunoştinţă pentru aportul adus la procesul de unificare a poporului roman”.
“Unirea Principatelor Române prin dubla alegere a domnitorului Alexandru Ioan Cuza a reprezentat un moment de glorie pentru Ţara Moldovei şi Ţara Românească, pentru naţiunea română, ceea ce a permis o dezvoltare vertiginoasă şi a plasat România modernă în rândul statelor europene”, se spune în comunicatul de presă al Tineretului Liberal.

bibliotecanord.wordpress.cominformator.md

(Sursa: http://elldor.info/2013/01/actiuni-de-ziua-unirii-principatelor-la-chisinau/)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s