Viata Libera: Puţini gălăţeni şi-au adus aminte de Ziua Unirii, la statuia domnitorului Al. I. Cuza!

Ziua Unirii Principatelor Române a adunat puţină lume, în acest an, la statuia domnitorului Alexandru Ioan Cuza, iar ceremonia a fost una mai degrabă formală. După prezentarea onorului, intonarea imnului de stat şi a imnului Uniunii Europene, directorul Muzeului de Istorie, Cristian Căldăraru, a făcut o scurtă evocare a importanţei zilei de 24 ianuarie 1859 în istoria românilor, apoi s-a trecut la depunerea de buchete de flori la statuia domnitorului Alexandru Ioan Cuza.
Startul a fost dat de către prefectul judeţului Galaţi, Emanoil Bocăneanu, acesta fiind urmat de reprezentaţii autorităţilor publice locale şi judeţene, precum şi de cei ai partidelor politice. Şi pentru că a fost Ziua Unirii, o pancartă din mulţime a amintit celor prezenţi că şi “Basarabia e România”.
„Este o zi deosebit de importantă pentru poporul român, pentru că a fost primul pas spre constituirea statului naţional unitar suveran român. Trebuie să fim mândri de această zi şi să o cinstim în fiecare an cum se cuvine. În ceea ce priveşte participarea gălăţenilor la acestă sărbătoare, n-aş spune că este un interes scăzut. Poate că nu s-a făcut suficientă publicitate..”, a declarat prefectul Emanoil Bocăneanu. Marii absenţi ai zilei au fost primarul Marius Stan şi preşedintele CJ, Nicolae Bacalbaşa
Ziua Unirii s-a încheiat cu spectacolul susţinut de Ansamblul „Doina Covurluiului”. Nu a lipsit nici hora simbolizând unirea românilor, în care s-au prins şi nişte copii de la grădiniţă. Nu ne rămâne decât să sperăm că, măcar ei, până vor creşte mari, nu-şi vor uita istoria.

Puţini gălăţeni şi-au adus aminte de Ziua Unirii, la statuia domnitorului Al. I. Cuza (GALERIE FOTO)

(Sursa: http://www.viata-libera.ro/eveniment/38412-viata-libera-galati-ziua-unirii-statuia-domnitorului-alexandru-ioan-cuza-prezenta-scazuta-galerie-foto)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s