Romanian Global News: Mica Unire sărbătorită la Chişinău: Basarabia e România!

Ziua de 24 ianuarie, cunoscută drept Mica Unire, a fost sărbătorită şi la Chişinău. Mai multi tineri, dar şi oameni de vârsta a treia au venit în Piaţa Unirii Principatelor din Chisinau cu steaguri, dar şi banderole tricolore pentru a marca împlinirea a 154 de ani de la evenimentul istoric, scrie www.moldova.org, preluata de romanian Global News.

Participanţii la acţiune, reprezentanţi ai Platformei Civice “Acţiunea 2012”, au scandat mesaje unioniste şi au dansat Hora Unirii.
Potrivit organizatorilor, evenimentul a avut drept scop, de asemenea, atragerea atenţiei autorităţilor locale privind starea deplorabilă a spaţiului denumit “Piaţa Unirii Principatelor”.

Mica Unire a fost serbata si de membri ai Partidului Național Liberal de la Chisinau, care însoţiţi şi de membri ai Biroului Permanent Central al PNL, au depus o coroană din flori la bustul domnitorului Alexandru Ioan Cuza, inaugurat pe 31 august 2012  cu ocazia Zilei Limbii Române, din Chişinău.

După luările de cuvînt şi depunerea de flori, participanţii s-au incins într-o Horă a Unirii. Acest eveniment este dedicat Unirii Principatelor Române din 24 ianuarie 1859, evocînd unificarea vechilor state Moldova și Țara Românească. Unirea este strâns legată de personalitatea lui Alexandru Ioan Cuza și de alegerea sa ca domnitor al ambelor principate la 5 ianuarie 1859, în Moldova, și, la 24 ianuarie 1859, în Țara Românească.

(Sursa: http://www.rgnpress.ro/rgn_13/categorii/eveniment/8141-mica-unire-srbtorit-la-chiinu-basarabia-e-romania.html)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s