InfoPrut: Mica Unire marcată în mai multe orașe!

Acţiuni de marcare a Unirii Principatelor Române de la 24 ianuarie 1859 au avut loc simultan la București, Iaşi, Botoşani, Balş, Petroșani, Piteşti, Timişoara, Craiova şi în alte oraşe mari din România, dar şi la Chişinău.

La 24 ianuarie, sute de tineri, membri și simpatizanţi ai Platformei Civice Acțiunea 2012 au organizat flash mob-uri în mai multe orașe românești pentru a sărbători împlinirea a 154 de ani de la Unirea Principatelor Române, cunoscută ca Mica Unire, atunci când Alexandru I. Cuza a fost ales domn al Ţării Româneşti.

Astfel, voluntarii Platformei Civice Acțiunea 2012, prezenți în mai multe orașe cu drapele naţionale, bannere și cu banderole tricolore au încins hora unirii, au cântat imnul național și au scandat lozinci unioniste amintindu-le tuturor necesitatea reântregirii naționale prin unirea Republicii Moldova cu România.

De asemenea, participanții la flash mob-ul din București au semnalat faptul că monumentul-reper “Kilometrul-0″ din parcul Bisericii Sfântul Gheorghe Nou, pe care sunt notate toate zonele istorice românești, inclusiv Chișinăul și Cernăuți, este un monument cu o valoare istorică, dar, din păcate, dat uitării. La fel și tinerii din Chișinău au ales să organizeze flash mob-ul în Piaţa Unirii Principatelor pentru a atenționa încă o dată autoritățile locale privind starea deplorabilă în care se află spaţiul denumit “Piaţa Unirii Principatelor”.

Membrii Platformei Civice Acțiunea 2012 au fost prezenți în mai multe orașe românești cu bannere “Basarabia e România” și drapele imense unde au scandat lozinci unioniste și au încins tradiționala horă a unirii.

InfoPrut amintește că Platforma Civică Acțiunea 2012 este o coaliție de organizații care susțin Unirea R. Moldova cu România, organizând în ultimii ani o serie de manifestații stradale, culturale și educaționale, al căror scop este apropierea și unirea R. Moldova cu România.

(Sursa: http://www.infoprut.ro/2013/mica-unire-marcata-in-mai-multe-ora%C8%99e.html)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s