Ziarul Prahova: O ora de istorie pentru Basarabia!

Centrul pentru Cultura, Istorie si Educatie din Republica Moldova va derula, in luna aprilie a.c., impreuna cu institutiile de invatamant din Romania, programul “O ora de istorie pentru Basarabia” – proiect derulat cu succes anul trecut in faza-pilot in licee din Botosani, Bucuresti si Suceava si care, in acest an, va avea loc in toate judetele Romaniei. Scopul proiectului este acela de a educa tinerii cu privire la adevarata lor istorie.
Accentul va fi pus pe problematica Basarabiei, in calitatea sa de provincie romaneasca si pe modul in care aceasta a ajuns sa fie furata Romaniei. Anul trecut s-au implinit 200 de ani de cand Principatul Moldovei a fost rupt in doua, acest eveniment conducand la o atentie sporita acordata de catre societatea civila si comunitatea stiintifica.
Copiilor le vor mai fi explicate semnificatia voluntariatului, a implicarii civice si apararii drepturilor elementare. Persoanele interesate sa se inscrie in calitate de voluntari in cadrul acestui proiect sunt rugate sa contacteze contactTcentrul-cultural-roman.ro. Programa de predare exista deja si va fi pusa la dispozitia tuturor lectorilor impreuna cu instructiunile.
Ioan POPESCU

(Sursa: http://www.ziarulprahova.ro/stiri/cultura/131019/o-ora-de-istorie-pentru-basarabia)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s