InfoPrut: Acţiunea 2012 atenţionează AIE!

Platforma Civică Acțiunea 2012 își exprimă îngrijorarea asupra crizei politice de la Chișinău și mai ales asupra pericolului revenirii comuniștilor la guvernarea Republicii Moldova, se arată într-un comunicat emis de coaliţia unionistă.

De asemenea, simpantizanții, voluntariii și organizațiile din cadrul Acțiunii 2012 atenționează actuala guvernare, dar și forțele proruse și comuniste de la Chişinău că reacţiile publice vor fi ferme si imediate în cazul in care viitorul ales în aprilie 2009 și identitatea națională vor fi periclitate.

În comunicatul citat, Platforma Civică Acțiunea 2012 amintește și de solicitările exprimate de miile de participanți de la Marșul Unirii din 16 septembrie 2012,  care trebuiau îndeplinite până la sfârșitul anului 2012 și care vizau aflarea modalităţii de rezolvare a conflictului transnistrean, precum și scoaterea PCRM în afara legii.

Atât solicitările societății civile legitime din Republica Moldova, cât și angajamentul de integrare europeană a Republicii Moldova asumat în aprilie 2009 sunt neglijate de către actuala guvernare, preocupată numai de luptele interne, fapt care generează iminentul pericol al revenirii comuniştilor la putere. O eventuală guvernare comunistă va relua politica îndreptată împotriva tuturor cetăţenilor Republicii Moldova, doar pentru a deturna cursul european al Chișinăului şi pentru a-l alătura unor proiecte geopolitice falimentare.

Astfel, Acţiunea 2012 solicită menținerea parcursului democratic pro-european al Republicii Moldova cu orice preț și evitarea oricărei abateri de la această direcție. Revenirea comuniștilor la putere sau a oricăror altor forțe afiliate acestora va imprima Republicii Moldova o direcție greșită, una total opusă viziunilor și dorințelor majorității cetățenilor acestui stat, care au optat pentru un viitor european, alături de Patria Mamă – România, se mai arată în comunicatul de presă.

InfoPrut amintește că Platforma Civică ACȚIUNEA 2012 este o coaliție de organizații non-guvernamentale și grupuri de inițiativă care susțin unirea Republicii Moldova cu România și militează pentru realizarea obiectivului generațiilor trecute, prezente și viitoare de regăsire a românilor de pe cele două maluri ale Prutului în cadrul aceluiași stat.

Imagine: actiunea2012.ro

(Sursa: http://www.infoprut.ro/2013/actiunea-2012-atentioneaza-aie.html)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s