InfoPrut: Oltenii vor Unirea cu Basarabia!

Filiala de la Balş a Platformei Civice Acţiunea 2012 va marca împlinirea a 95 de ani de la Unirea Basarabiei cu România printr-un marş oltenesc.

Susţinătorii idealului unionist din Oltenia vor manifesta miercuri, 27 martie, de la ora 17:00, cu pornire de pe platoul Casei Tineretului din Balș, anunţă Platforma Civică Acţiunea 2012. ,,Nu va mai trece mult şi Basarabia va reveni acasă. Iniţiativa noastră vine pe fundalul semnalelor pozitive pe care le-am primit din partea locuitorilor din Balş. Aceştia sunt pregătiţi pentru Unire şi vor ieşi alături de noi pentru unitatea naţională”, a declarat preşedintele filialei de la Balş a Platformei Civice, Iulian Călugăru.

Marşul de la Balş se înscrie în seria de evenimente organizate de Platforma Civică Acţiunea 2012 în mai multe localităţi de pe ambele maluri ale Prutului cu prilejul sărbătorii zilei de 27 martie: concerte, spectacole de teatru, dezbatere la Parlamentul României, flash-mob-uri, marşuri şi reconstituirea istorică de la Chişinău ,,LECŢIA DE ISTORIE: DACII ŞI ROMANII”. Un marş unionist a avut loc duminică, 24 martie, la Iaşi, iar alte două se vor desfăşura pe 27 martie la Galaţi şi la Craiova, iniţiative ale filialelor din respectivele oraşe ale Acţiunii 2012.

(Sursa: http://www.infoprut.ro/2013/oltenii-vor-unirea-cu-basarabia.html)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s