Napoca News: 95 de ani de la Unirea Basarabiei cu Romania. Mars unionist la Iasi!

“Basarabia e România!”, “România, nu uita, Basarabia e a ta!”, “Unire!” sunt câteva dintre mesajele scandate duminică la Iaşi.

Cu prilejul împlinirii a 95 de ani de la Unirea Basarabiei cu România, filiala de la Iaşi a Platformei Civice Acţiunea 2012 a organizat un marş unionist, la care au participat aproximativ 200 de persoane. Evenimentul s-a încheiat cu o horă încinsă în Piaţa Unirii, sub privirile domnitorului Alexandru Ioan Cuza.

,,Prin intermediul acestei manifestaţii am dorit să semnalăm românilor de pe ambele maluri ale Prutului că Unirea nu este doar un act istoric trecut, dar şi un deziderat care se va împlini prin forţa noastră, prin entuziasmul şi acţiunile tinerilor. Pentru că Basarabia trebuie să revină acasă, acolo unde îi este locul”, a declarat cu această ocazie Doina Grosu, reprezentanta Platformei Civice Acţiunea 2012 de la Iaşi.

Marşul de la Iaşi deschide seria evenimentelor organizate de Platforma Civică în mai multe localităţi de pe ambele maluri ale Prutului: concerte, spectacol de teatru, concurs de artă discursivă, flash-mob-uri, precum şi spectacolul inedit de reconstituire istorică de la Chişinău ,,LECŢIA DE ISTORIE: DACII ŞI ROMANII”, în parteneriat cu Institutul Cultural Român.

95 de ani de la Unirea Basarabiei cu România. Marş unionist la Iaşi

(Sursa: http://www.napocanews.ro/2013/03/95-de-ani-de-la-unirea-basarabiei-cu-romania-mars-unionist-la-iasi.html)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s