Deschide.md: Spectacol stradal de excepție la Chișinău: Lupta dintre daci și romani!

Un eveniment nemaivăzut până acum în Republica Moldova va avea loc sâmbătă la Chișinău.  Spectacol de reconstituire istorică are tematica unei bătălii stradale dintre daci și romani.

Foarte vestite în vestul Europei, spectacolele de teatralizare a bătăliilor istorice (așa-numite re-enactmenturi) ajung, în sfârșit, și la Chișinău cu ocazia evenimentelor dedicate împlinirii a 95 de ani de la Unirea Basarabiei cu România.

În scuarul Teatrului de Operă și Balet, dacii și romanii, interpretaţi de artiști din asociația de re-enactment Terra Dacica Aeterna, își pun armurile și se găsesc iarăși față în față, după 2 000 de ani.

Lumea fascinantă a dacilor, cei mai vechi strămoși ai acestor locuri va fi descoperită prin tehniciile de luptă și echipamentele folosite, dar și prin atelierele de olărit și de țesături.

La corturile celor două armate sunt așteptate persoane de toate vârstele care vor putea să se fotografieze cu strămoșii noștri. Accesul la eveniment este gratuit și este oferit de către Institutul Cultural Român și Platforma Civică Acțiunea 2012.

(Sursa: http://deschide.md/spectacol-stradal-de-exceptie-la-chisinau-lupta-dintre-daci-si-romani/)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s