Bistrita News: Maraton al istoriei Basarabiei pentru 10.000 de elevi.

Peste 10.000 de elevi din toate judetele Romaniei vor fi implicati in cadrul campaniei “O ora de istorie pentru Basarabia”, proiect desfasurat sub egida Platformei Civice Actiunea 2012 si Centrului pentru Cultura, Istorie si Educatie in colaborare cu peste 120 de licee din tara. Campania “O ora de istorie pentru Basarabia” se va desfasura in perioada 1-5 aprilie 2013, in timpul saptamanii “Sa stii mai multe, sa fii mai bun!” iar peste 300 de voluntari vor sustine cursuri de informare asupra trecutului si prezentului provinciei romanesti Basarabia, dar si asupra realitatilor romanilor de la Est de Prut cu scopul de a sesiza necesitatea implicarii active a tinerilor in procesul de readucere a Basarabiei acasa.

“Vrem sa promovam mesajul “Basarabia e Romania” dincolo de inscrisurile pe care le vedem in toata Romania. E nevoie ca tinerii sa fie corect informat, iar numarul mare de elevi participanti confirma interesul crescut al acestora fata de solutionarea greselilor istoriei. Aducerea romanilor basarabeni acasa este un act de care cu totii suntem responsabil nominal, nu doar politicienii”, a declarat Lulea Marius, co-presedintele Platformei Civice Actiunea 2012.

            Programul “O ora de istorie pentru Basarabia” a fost derulat cu succes anul trecut in faza-pilot in liceele din Botosani, Bucuresti si Suceava, astfel ca, in acest an, va avea loc in toate judetele Romaniei.

            Persoanele interesate sa se inscrie in calitate de voluntari sau participanti in cadrul acestui proiect sunt rugate sa ne contacteze la adresa contact@centrul-cultural-roman.ro. Programa de predare va fi pusa la dispozitie tuturor lectorilor, alaturi de instructiunile proiectului.

Platforma Civica Actiunea 2012 

(Sursa: http://bistritanews.ro/index.php?mod=article&cat=8&article=8577)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s