DC News: Istoria Basarabiei, în școli. Scopul- readucerea Basarabiei acasă!

“O oră de istorie pentru Basarabia” este campania dedicată pentru 10.000 de elevi din toate județele României din 120 de licee din țară. 300 de voluntari vor susține cursuri de informare asupra trecutului și prezentului provinciei românești Basarabia. Scopul este implicarea tinerilor pentru “readucerea Basarabiei acasă”, așa cum arată comunicatul Platformei Civice Acțiunea 2012

,,Vrem să promovăm mesajul “Basarabia e România” dincolo de înscrisurile pe care le vedem în toată România. E nevoie ca tinerii să fie corect informaţ, iar numărul mare de elevi participanţi confirmă interesul crescut al acestora faţă de soluţionarea greșelilor istoriei. Aducerea românilor basarabeni acasă este un act de care cu toţii suntem responsabil nominal, nu doar politicienii”, a declarat Lulea Marius, co-preşedintele Platformei Civice Acțiunea 2012.

Campania se va desfășura în săptămâna ,Să știi mai multe, să fii mai bun!”, adică între 1 și 5 aprilie. O oră de istorie pentru Basarabia” este un proiect desfășurat sub egida Platformei Civice Acțiunea 2012 și Centrului pentru Cultură, Istorie și Educație. A fost desfășurat și anul trecut, dar în faza-pilot în Botoșani, București și Suceava.

Istoria Basarabiei, în școli. Scopul- readucerea Basarabiei acasă

(Sursa: http://www.dcnews.ro/2013/03/istoria-basarabiei-in-scoli-scopul-readucerea-basarabiei-acasa/)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s