Jurnal TV: DACII ȘI ROMANII, ÎNCĂIERAŢI LA CHIŞINĂU!

După mai bine de 2000 de ani, dacii și romanii s-au reîntâlnit pe câmpul de luptă. De data aceasta, bătălia a fost dată în centrul Chişinăului, în scuarului Teatrului de Operă şi Balet. Este vorba despre despre o simulare, ultimul eveniment organizat cu ocazia aniversării a 95-a de la Unirea Basarabiei cu România.

Înainte de a începe lupta propriu zisă, dacii şi romanii au mărşălui în Piaţa Marii Adunări Naţionale.

Acesta este ultimul eveniment din seria organizată de asociaţia “Acţiunea 2012” cu ocazia celebrării a 95 de ani de la Unirea Basarabiei cu România.

Cei care au jucat rolul luptătorilor au fost reprezentanţii asociaţiei Terra Dacica din Cluj. Tot ei au confecţionat costumele.

Persoanelor prezente la eveniment, le-a fost greu să prezică de partea cui va fi victoria, pentru că ambele popoare au stat la baza formării românilor.

Până la urmă au câştigat dacii, pentru că, spun organizatorii, lupta s-a dat pe un teritoriu cunoscut pentru ei. Mulţimea a scandat fericită şi a plecat să facă poze.

(Sursa: http://www.jurnaltv.md/ro/news/dacii-i-romanii-incaierati-la-chisinau-7852807/?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+stirimd+%28Stiri.md+-+Agregator+Online+de+Stiri%29#)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s