Napoca News: Panglici tricolore in toate scolile din Republica Moldova!

Toate instituţiile de învăţământ din Republica Moldova vor primi panglici tricolore. Campania „Tricolor pentru școala ta”, demarată de voluntarii Platformei Civice Acţiunea 2012 din stânga Prutului, se va desfăşura în perioada 02 – 27 aprilie, se arată într-un comunicat al coaliţiei unioniste.

Mesagerii unirii celor două state româneşti precizează că demersul lor are drept obiectiv extinderea tematicii Reunificării din arena politică la instituțiile de învățământ, în cadrul cărora este posibilă transformarea individuală, dar şi colectivă.

„Dorim ca prin intermediul campaniei să ajungem la cel mai flexibil segment al societății, adică la tinerii dornici de a promova simbolul prin care ne identificăm. Etalarea dimensiunilor culturale prin promovarea tricolorului, care nu-și pierde din valoare, în rândul tinerilor din instituțiile de învățământ, vine din necesitatea de a responsabiliza discipolii și din dorința de a-i face mândri de acest simbol, care definește apartenența națiunii la românism și ne apropie de Unire”, a declarat pentru InfoPrut Cristina Zelinschi, unul dintre iniţiatorii acestui proiect.

În paralel cu acestă campanie de peste Prut, În România a demarat proiectul “O ora de istorie pentru Basarabia”. Petse 10 000 de elevi din toate judeţele României vor asista la o ora specială de istorie unde se va vorbi despre Basarabia într-un context unionist.

Campania ,,O oră de istorie pentru Basarabia” se va desfășura în perioada 1-5 aprilie 2013, în timpul săptămânii ,,Să știi mai multe, să fii mai bun!” iar peste 300 de voluntari vor susține cursuri de informare asupra trecutului și prezentului provinciei românești Basarabia, dar și asupra realităților românilor de la Est de Prut cu scopul de a sesiza necesitatea implicării active a tinerilor în procesul de readucere a Basarabiei acasă.

Basarabia a fost prima provincie românească unită cu România, deschizînd astfel marele act al reîntregirii şi celorlalte provincii româneşti,Bucovina şi Transilvania, cu ţara mamă.

Efectele Unirii au fost anulate la 28 iunie 1940, atunci când Rusia a anexat din nou Basarabia, în baza pactulul secret Ribbentrop-Molotov, odiosul pact care a pus sârmă ghimpată între românii de pe o parte şi de alta a Prutului.

Adriana Mischian

Panglici tricolore în toate şcolile din Republica Moldova

(Sursa: http://www.napocanews.ro/2013/04/panglici-tricolore-in-toate-scolile-din-republica-moldova.html)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s