Buna Ziua Iasi: Astazi s-a lansat campania “Aducem Basarabia acasa”!

Peste 30 de ONG-uri cuprinse in cadrul Platformei Actiunea 2012 au lansat astazi oinitiativa legislativa pentru care planuiesc sa stranga 200.000 de semnaturi. Acest demers face parte din campania “Aducem Basarabia acasa“, un proces treptat, prin legi, care are ca obiectiv Unirea Romaniei cu Republica Moldova.

 

“Facilitarea procesului de obtinere a vizelor, o institutie pentru gestionarea relatiilor cu Republica Moldova in subordinea primului ministru si o mai buna integrare a studentilor basarabeni, sunt doar cateva dintre propunerile cuprinse in initiativa legislativa cetateneasca. Pe parcursul urmatoarelor 4 luni, peste 1.000 de voluntari vor colecta semnaturi de sustinere a legii in cadrul campaniei “Aducem Basarabia acasa”. Desi 116 parlamentari romani si-au anuntat intentia de a sprijini initiativa asociatiilor, ONG-istii doresc sa primeasca intai validarea cetatenilor. Aducerea Basarabiei acasa este o preocupare care vine de jos, dinspre popor si va fi preluata de catre parlamentari din intreg spectrul politic. Tinem neaparat sa colectam aceste semnaturi pentru a arata fratilor basarabeni ca noi, romanii din Tara, nu i-am uitat niciodata”, a declarat Mihai Nicolae, unul dintre autorii initiativei.

 

Lansarea campaniei coincide cu implinirea a patru ani de la revoltele anti-comuniste din aprilie 2009 de la Chisinau, unde zeci de mii de tineri au iesit in strada cu drapele romanesti, cerand reunirea cu Patria-Mama.
Romania Mare
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s