Moldova.org: Vor strânge 200 de mii de semnături pentru Unirea Basarabiei cu România!

Peste 30 de ONG-uri care fac parte din Platforma Civică „Acţiunea 2012” au lansat o iniţiativă legislativă ieri, 7 aprilie, prin care doresc colectarea a 200.000 de semnături pentru Unirea Basarabiei cu României.

Autorii iniţiativei susţin că Unirea se face treptat, prin legi. „Facilitarea procesului de obţinere a vizelor, recunoașterea cetățeniei române tuturor celor care s-au declarat de naționalitate română în actele oficiale ale Republicii Moldova și accesul simplificat pe piața muncii din România, sunt doar câteva dintre propunerile cuprinse în inițiativa legislativă cetățenească. Pe parcursul următoarelor 4 luni, peste 1.000 de voluntari vor colecta semnături de susținere a legii în cadrul campaniei “Aducem Basarabia acasă””, anunţă reprezentanţii Platformei.

Marș Unionist, imagine simbol

(Sursa: http://politicom.moldova.org/news/vor-strange-200-de-mii-de-semnaturi-pentru-unirea-basarabiei-cu-romania-video-236198-rom.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+moldova%2Fpoliticom%2From+%28Politicom+Moldova.org+%28Rom%C3%A2n%C4%83%29%29)

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s