Romanian Global News: Peste 60.000 de vizionări pe privesc.eu pentru lansarea campaniei “200.000 de semnături pentru a aduce Basarabia acasă”!

Reunirea României cu Republica Moldova se face treptat, prin legi. Asta este opinia a peste 30 de ONG-uri cuprinse în cadrul Platformei Civice “Acțiunea 2012”, care au lansat duminică o inițiativă legislativă pentru care plănuiesc să strângă 200.000 de semnături, transmite Romanian Global News.

Facilitarea procesului de obţinere a vizelor, o instituție pentru gestionarea relațiilor cu Republica Moldova în subordinea primului ministru și o mai bună integrare a studenților basarabeni, sunt doar câteva dintre propunerile cuprinse în inițiativa legislativă cetățenească. Pe parcursul următoarelor 4 luni, peste 1.000 de voluntari vor colecta semnături de susținere a legii în cadrul campaniei “Aducem Basarabia acasă”.

Deși 116 parlamentari români și-au anunțat intenția de a sprijini inițiativa asociațiilor, ONG-iștii doresc să primească întâi validarea cetățenilor: “Aducerea Basarabiei acasă este o preocupare care vine de jos, dinspre popor și va fi preluată de către parlamentari din întreg spectrul politic. Ținem neapărat să colectăm aceste semnături pentru a arăta fraților basarabeni că noi, românii din Țară, nu i-am uitat niciodată”, a declarat Mihai Nicolae, unul dintre autorii inițiativei.

Lansarea campaniei coincide cu împlinirea a patru ani de la revoltele anti-comuniste din aprilie 2009 de la Chișinău, unde zeci de mii de tineri au ieșit în stradă cu drapele românești, cerând reunirea cu Patria-Mamă.

Peste 60.000 de vizionari pe privesc.eu pentru lansarea campaniei “200.000 de semnături pentru a aduce Basarabia acasă”

(Sursa: http://www.rgnpress.ro/rgn_13/categorii/politic/8884-peste-60000-de-vizionari-pe-privesceu-pentru-lansarea-campaniei-200000-de-semnturi-pentru-a-aduce-basarabia-acas.html)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s