Tribuna.md: În România se vor colecta 200 mii de semnături pentru a ,,aduce Basarabia acasă”!

Platforma Civică Acţiunea 2012 a demarat o amplă campanie de colectare de semnături pentru apropierea dintre România și Republica Moldova, sub genericul ,,Aducem Basarabia acasă”.

După cum relatează TRIBUNA cu referire la un comunicat de presă al organizației, voluntarii Platformei din toate judeţele României vor colecta 200 000 de semnături ,,care vor însoţi un pachet legislativ menit să apropie decisiv cele două maluri ale Prutului”. ,,Proiectul de lege privind statutul cetățenilor Republicii Moldova pe teritoriul României vizează dezvoltarea comună culturală, educațională, socială și economică a cetățenilor din cele două state româneşti, precum şi aspecte referitoare la raportul cetăţenilor Republicii Moldova în relaţia cu România”, precizează Acțiunea 2012.

Inițiativa a debutat la 7 aprilie, ,,o dată cu semnificaţii profunde: în urmă cu 4 ani, pe 7 aprilie 2009, tinerii din Republica Moldova însetaţi de libertate şi dreptate au înlăturat de la putere o guvernare comunistă toxică”. ,,Steagurile tricolore româneşti pe care le-au purtat în Piaţa Marii Adunări Naţionale pe parcursul protestelor paşnice, însoţite şi mesajele adresate malului drept de Prut, precum ,,România, nu uita, Basarabia e a ta”, demonstrează că tinerii din Republica Moldova îşi pun toate speranţele în realizarea unităţii naţionale”, se mai spune în documentul citat.

Organizatorii campaniei consideră ,,voinţa populară drept condiţie esenţială a democraţiei, iar exprimarea susţinerii populaţiei României faţă de cele trei milioane de români din Republica Moldova reprezintă continuarea firească în procesul de dezvoltare și afirmare a națiunii române”.

(Sursa: http://tribuna.md/2013/04/08/in-romania-se-vor-colecta-200-mii-de-semnaturi-pentru-a-aduce-basarabia-acasa%E2%80%9D/)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s