News Bucovina: Campania „Aducem Basarabia acasa” va fi lansata la Shopping City Suceava!

Peste 30 de ONG-uri circumscrise Platformei Civice “Acțiunea 2012″, care consideră că “Unirea României cu Republica Moldova se face treptat, prin legi”, care şi-a propus să strângă un număr de 200.000 de semnături pentru a promova un proiect de lege, lansează vineri, 19 aprilie 2013, de la ora 12.00, la City Gallery din incinta Shopping City Suceava, campania de strângere a semnăturilor și în oraşul Suceava.

Potrivit organizatorilor, proiectul de lege prevede printre altele: facilitarea procesului de obţinere a vizelor, o instituţie pentru gestionarea relaţiilor cu Republica Moldova în subordinea primului ministru şi o mai bună integrare a studenţilor basarabeni. Pe parcursul următoarelor patru luni, peste 1.000 de voluntari vor colecta semnături de susţinere a legii în cadrul campaniei “Aducem Basarabia acasă”.

“Deşi 116 parlamentari români şi-au anunţat intenţia de a sprijini iniţiativa asociaţiilor, ONG-iştii doresc să primească întâi validarea cetăţenilor. Aducerea Basarabiei acasă este o preocupare care vine de jos, dinspre popor şi va fi preluată de către parlamentari din întreg spectrul politic. Ţinem neapărat să colectăm aceste semnături pentru a arăta fraţilor basarabeni că noi, românii din ţară, nu i-am uitat niciodată.Unirea face puterea”, transmit susţinătorii acestei cauze.

Campania "Aducem Basarabia acasa"

(Sursa: http://www.newsbucovina.ro/social/75383/campania-aducem-basarabia-acasa-va-fi-lansata-la-shopping-city-suceava)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s