Suceava Live: Campania „Aducem Basarabia acasă”!

Vineri, 19 aprilie 2013, ora 12.00, la City Gallery din incinta Shopping City Suceava, va avea loc lansarea campaniei de strângere a semnăturilor și la Suceava. Campania constituie cea mai de amploare inițiativă legislativă populară din istoria României.

Cele peste 30 de ONG-uri circumscrise Platformei Civice Acțiunea 2012 consideră că „Unirea României cu Republica Moldova se face treptat, prin legi” și au început să strângă un număr de 200.000 de semnături, pentru a promova un proiect de lege.
Semnăturile sunt menite să susţină un proiect de lege care prevede, printre altele, facilitarea procesului de obţinere a vizelor, o instituție pentru gestionarea relațiilor cu Republica Moldova în subordinea primului ministru și o mai bună integrare a studenților basarabeni. Pe parcursul următoarelor patru luni, peste 1.000 de voluntari vor colecta semnături de susținere a legii, în cadrul campaniei „Aducem Basarabia acasă”.
Deși 116 parlamentari români și-au anunțat intenția de a sprijini inițiativa asociațiilor, ONG-iștii doresc să primească întâi validarea cetățenilor.
„Aducerea Basarabiei acasă – subliniază promotorii iniţiativei – este o preocupare care vine de jos, dinspre popor și va fi preluată de către parlamentari din întreg spectrul politic. Ținem neapărat să colectăm aceste semnături pentru a arăta fraților basarabeni că noi, românii din Țară, nu i-am uitat niciodată”.

(Sursa: http://suceavalive.ro/tag/aducem-basarabia-acasa/)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s