Monitorul de Suceava: Campania „Aducem Basarabia acasă”!

Peste 30 de ONG-uri circumscrise Platformei Civice Acțiunea 2012, care consideră că „Unirea României cu Republica Moldova se face treptat, prin legi”, care au început să strângă un număr de 200.000 de semnături pentru a promova un proiect de lege, lansează vineri, 19 aprilie, la ora 12.00, la City Gallery din incinta Shopping City Suceava, campania de strângere a semnăturilor și în oraşul Suceava.

Semnăturile sunt menite să susţină un proiect de lege care prevede, printre altele, facilitarea procesului de obţinere a vizelor, o instituție pentru gestionarea relațiilor cu Republica Moldova în subordinea primului ministru și o mai bună integrare a studenților basarabeni. Pe parcursul următoarelor patru luni, peste 1.000 de voluntari vor colecta semnături de susținere a legii în cadrul campaniei “Aducem Basarabia acasă”.

Deși 116 parlamentari români și-au anunțat intenția de a sprijini inițiativa asociațiilor, ONG-iștii doresc să primească întâi validarea cetățenilor.

“Aducerea Basarabiei acasă – subliniază promotorii iniţiativei – este o preocupare care vine de jos, dinspre popor și va fi preluată de către parlamentari din întreg spectrul politic. Ținem neapărat să colectăm aceste semnături pentru a arăta fraților basarabeni că noi, românii din Țară, nu i-am uitat niciodată”.

(Sursa: http://www.monitorulsv.ro/Ultima-ora-local/2013-04-17/Campania-Aducem-Basarabia-acasa)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s