Suceava News: Campanie de strângere de semnături pentru unirea României cu Republica Moldova!

Unirea României cu Republica Moldova se face treptat, prin legi. Asta este opinia a peste 30 de ONG-uri cuprinse în cadrul Platformei Civice Acțiunea 2012, care au lansat o inițiativă legislativă pentru care plănuiesc să strângă 200.000 de semnături.

La 19 aprilie 2013, la City Gallery din incinta Shopping – City Suceava a avut loc lansarea campaniei de strângere a semnăturilor și la Suceava. Au fost deja stranse 1500 semnaturi din cele 6000 stabilite ca scop pentru judetul Suceava.
De la data de 9 mai si pana la 1 iunie, in fata magazinului Bucovina, va fi instalat un cort la care sucevenii sunt chemati sa vina si sa semneze legea. Programul stabil al acestui punct de colectare al semnaturilor va fi zilnic de la 14.00 la 17.00. Vom fi prezenti si in afara acestui program, in functie de disponibilitatea persoanelor noastre. Cei care vor sa semneze, trebuie sa vina cu buletinul de identitate. Mizam pe receptivitatea oamenilor din Suceava.

Proiectul de lege în cauză prevede printre altele: facilitarea procesului de obţinere a vizelor, o instituție pentru gestionarea relațiilor cu Republica Moldova în subordinea primului ministru și o mai bună integrare a studenților basarabeni. Pe parcursul următoarelor 4 luni, peste 1.000 de voluntari vor colecta semnături de susținere a legii în cadrul campaniei “Aducem Basarabia acasă”.

Deși 116 parlamentari români și-au anunțat intenția de a sprijini inițiativa asociațiilor, ONG-iștii doresc să primească întâi validarea cetățenilor. Aducerea Basarabiei acasă este o preocupare care vine de jos, dinspre popor și va fi preluată de către parlamentari din întreg spectrul politic. Ținem neapărat să colectăm aceste semnături pentru a arăta fraților basarabeni că noi, românii din Țară, nu i-am uitat niciodată.

Campanie de strângere de semnături pentru unirea României cu Republica Moldova

(Sursa: http://svnews.ro/campanie-de-strangere-de-semnaturi-pentru-unirea-romaniei-cu-republica-moldova/20028/)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s