Arges Plus: Acțiune pentru drepturile basarabenilor din România!

Mai mulți tineri din Pitești, ajutați de mai multe organizații non-guvernamentale, asociații din oraș, dar și studenți basarabeni au pornit o campanie de strângere de semnături pentru a propune Parlamentului o inițiativă de lege prin care cetățenii basarabeni să se bucure de mai multe drepturi.

Inițiativa „Aducem Basarabia acasă” încearcă să le ofere, prin lege, românilor de peste Prut vizează o mai mare libertate pentru școală, limbă, obținerea cu o mai mare ușurință a vizei dar și înființarea Oficiului pentru Gestionarea Relațiilor cu Republica Moldova.

Unul dintre inițiatorii și susținătorii proiectului de lege, Mihai Nicolae, consideră acest lucru ca unul benefic pentru societatea românească și, în acest moment, are foarte multe așteptări în ceea ce privește succesul campaniei.

„Este un lucru benefic pentru societatea românească. Ce ne așteptăm de la politicieni este una, ce putem face noi este cu totul altceva. Dacă vrem să ne ocupăm de România trebuie să avem grijă de toți românii, chiar dacă unii nu locuiesc pe teritoriul românesc. Sperăm să atragem atenția tuturor asupra problemelor cu care se confrunta românii de peste tot. Numai așa, țara noastră poate intra într-o normalitate pe care nu am mai cunoscut-o de foarte multă vreme ” a spus Mihai Nicolae, liderul Institutului „Frații Nicolae” și susținător al campaniei.

Voluntarii au strâns semnături atât pe stradă, dar de foarte puțină vreme au reușit să primească autorizație pentru amplasarea unui cort lângă magazinul Trivale, de unde își pot face treaba mult mai ușor. Până acum au fost strânse aproximativ 1400 de semnături și până la sfârșitul lunii viitoare se speră ca numărul de cinci mii să fie atins.

DSCN8465

(Sursa: http://www.argesplus.ro/actiune-pentru-drepturile-basarabenilor-din-romania.html)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s