Romanian Global News: Tot mai mulți români semnează pentru a aduce Basarabia acasă. Voluntarii ultimelor zile și campania “Basarabia acasă” succes maxim la Street Delivery, în București!

Român din Basarabia, Cristian Manalachi învaţă la Liceul Teoretic ,,Alexandru Ioan Cuza” din Bucureşti. La cei 16 ani ai săi, Cristian citeşte multe romane istorice și se implică activ în toate acţiunile unioniste care au loc în România de aici şi de dincolo, tranmite Romnaian Global News.

,,Când am venit la Bucureşti mi-am dat seama că e locul şi momentul favorabil pentru a face ceva pentru integritatea neamului românesc si m-am înscris ca membru în Acţiunea 2012, respectiv ca voluntar”, ne povesteşte tânărul licean.

În mod firesc, în prezent strânge semnături pentru Basarabia. Cristian speră ca rezultatul final al acestui demers amplu să fie, în termen rezonabil, unirea celor două maluri ale Prutului. Alături de acest deziderat, voluntarul nostru din Bucureşti doreşte ca procesul de obţinere a vizelor să fie simplificat sau să nu mai fie nevoie de aceste garanţii.

Ceea ce îl impresionează pe Cristian de-a lungul colectării de semnături este diversitatea oamenilor interesaţi de Basarabia. A întâlnit la unul dintre punctele din centrul capitalei o persoană din Manchester, care cunoştea istoria românilor, inclusiv pierderile suferite în 1812 şi 1940. Apoi o familie din Germania l-a asigurat că susţine campania ,,Aducem Basarabia acasă” din toate punctele de vedere. Tot în inima Bucureştiului a întâlnit un veteran al războiului de pe Nistru, cu care a purtat o discuţie edificatoare pentru tensiunile trecute şi actuale cu care se confruntă Republica Moldova.

Cristian este un exemplu de tânăr basarabean care nu îşi uită originea, neamul, istoria şi năzuinţele buneilor şi străbuneilor. Cristian este ,,voluntarul zilei”, iar mâine poate veni rândul tău!

Înscrie-te pe basarabia acasa.ro/voluntari.

Un alt voluntar!

Deși are doar 14 ani, Vlad este indignat de faptul că românii din jurul său au devenit atât de pasivi și ignoranți în privința viitorului acestei țări. De aceea, în opinia lui, primul pas pentru revenirea la normal este recuperarea Basarabiei și a fraților despărțiți de granițe nedrepte.

Colegii lui nu prea au înțeles de ce Vlad s-a implicat în cadrul campaniei „Aducem Basarabia acasă”, zicând că Vlad nu poate influența într-un fel această problemă, dar Vlad este convins că generațiile viitoare ale României îl vor înțelege cel mai bine.

Vlad este voluntar în cadrul Platformei Civice “Acțiunea 2012″ de șase săptămâni, iar el este sigur că România, doar reîntregită, poate să-și recapete locul și forța într-o Europă civilizată și puternică.

Atitudinea lui Vlad este un exemplu pentru tinerii de vârsta lui, fiind unul dintre puținii care recunosc rolul generațiilor tinere în construirea viitorului acestei țări. Vlad este ,,voluntarul zilei”, iar mâine poate veni rândul tău!

Înscrie-te pe basarabia acasa.ro/voluntari.

Platforma civica “Acțiunea 2012” la Street Delivery în București

Vineri, prima zi la Street Delivery pentru Basarabia a fost mai bună decât ne-am fi așteptat. Sute de semnături au fost colectate în câteva ore, iar voluntarii nu mai puteau face față phoiului de oameni, solicitând întăriri din partea colegilor se arataă în jurnalul campaniei, preluat de Romanian Global News.

Sâmbătă, o altă zi plină la Street Delivery. Cei care n-au reușit sau nu aveau buletinul la ei în prima zi, au revenit la cort să semneze, iar spre surprinderea noastră, unii tineri chiar și-au trecut numele în lista voluntarilor ai Platformei Civice “Acțiunea 2012”.

 

 

(Sursa: http://www.rgnpress.ro/rgn_13/categorii/asociatii–ambasade/9625-tot-mai-muli-romani-semneaz-pentru-a-aduce-basarabia-acas-voluntarii-ultimelor-zile-i-campania-basarabia-acas-succes-maxim-la-street-delivery-in-bucureti.html)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s