Gazeta de Sud: Lansarea campaniei “Aducem Basarabia acasă” la Craiova!

Filiala din Craiova a Platformei Civice Acţiunea 2012 se alătură celei mai ample campanii de strângere de semnături pentru apropierea dintre România și Republica Moldova, sub genericul “Aducem Basarabia acasă”.
Voluntarii campaniei “Aducem Basarabia acasă” și-au propus să colecteze cel puțin 100.000 de semnături din cel puțin 10 județe ale României care să susțină o Inițiativa legislativă a cărei scop este să apropie cele două maluri de Prut și vizează dezvoltarea comună culturală, educațională, socială și economică a cetățenilor din cele două state româneşti, precum şi aspecte referitoare la raportul cetăţenilor Republicii Moldova în relaţia cu România.
La Craiova, punctele de colectare a semnăturilor vor fi instalate în Piața Mihai Viteazu, pe Calea Unirii și la intrarea principală din Parcul Nicolae Romanescu, craiovenii fiind așteptați să semneze pentru revenirea Basarabiei acasă în fiecare sâmbătă sau duminică, până pe 7 iulie, între orele 10.00 – 21.00, la unul dintre punctele enumerate mai sus.
Organizatorii anunță că, până acum, s-au colectat peste 60.000 de semnături din cele 100.000 necesare iar ținta voluntarilor din Craiova este să colecteze minim 5.000 de semnături la nivel local. Coaliția de ONG-uri are reprezentanți în peste 35 de județe, în București şi în diaspora şi caută în continuare coordonatori de campanie pentru a acoperi toată țara.

(Sursa: http://www.gds.ro/Societate/2013-06-21/Lansarea+campaniei+%22Aducem+Basarabia+acasa%22+la+Craiova)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s